[ad_1]
Bane Nor solgte Generaldirektørboligen da Runar Vatne la 80 millioner på bordet.
(Finansavisen.no): Torsdag ettermiddag sendte Bane Nor Eiendom ut en pressemelding om at en ærverdig, gammel villaeiendom beliggende mellom Aker Brygge og danskebåten er solgt til eiendomsinvestor Runar Vatne.
Fredag morgen fikk Finansavisen telefon fra en eiendomsinvestor som var forundret og irritert over at eiendommen var solgt uten at den var lagt ut i markedet.
– Jeg har snakket med fire–fem andre i dag som føler det samme. Er det sånn statens verdier skal avhendes, spør han.
– Er 80 millioner billig?
– Det vet jeg ikke for jeg har ikke fått sett på den, men jeg trodde det var en forutsetning å legge eiendommer ut på det åpne markedet når slike eiendommer er til salgs. Det finnes bare en generaldirektørbolig og helt sikkert mange potensielle budgivere, sier investoren til avisen.
Les også: Kjører 8-10 år gammel Passat, men eier bolig til 25 millioner
Milevis over tidligere bud
Adm. direktør i Bane Nor Eiendom, Petter Eiken, forsvarer salget med at prisen var milevis over tidligere bud og selskapets egne beregninger.
– Normalt selger vi med megler, det er standarden, men jeg har vært i dette systemet i fire–fem år, og det har vært mange interessenter og mange bud på eiendommen. Vår erfaring er at når interessentene ser beskrankningene det er på eiendommen som følger med fredningen, daler interessen, sier han til Finansavisen.
Les også: Bispebolig endte i Høyesterett
Yield under 2 prosent
– Når det kommer en som byr vesentlig mer enn vår egne beregninger som vi foretar årlig, mente vi det skaper mest verdier for staten med direkteforhandlinger. Samtidig vil vi alltid bli kritisert for dette, men vi er på en yield under 2 prosent, sier Eiken, ifølge avisen.
Til sammenligning går de beste kontoreiendommene noen steinkast unna på Aker Brygge og Tjuvholmen for yield (forholdet mellom leieinntekter og markedsverdi) på 3,75 prosent, skriver avisen.
Eiken opplyser at Norske Tog har en leieavtale på hele bygget som løper i litt under ti år.
Villaen ble tegnet av stadskonduktør Georg Bull og oppført i 1864 som bolig for bankier Jørgen Haslev Heftye. I 1909 kjøpte staten eiendommen og den ble i mange år benyttet som bolig for NSBs generaldirektør. Bygningen er på 1.533 kvadratmeter, er fredet, og også tomten på nær 5 mål.
Finansavisen lyktes ikke å få kontakt med Runar Vatne i går, men kilder forteller til Finansavisen at Vatne kan se for seg på sikt å etablere en restaurant i lokalene.
Les også: I dette nabolaget koster leilighetene opp mot 60 millioner
Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no
[ad_2]
Source link