Solstad-sjefen åpner for midlertidig krisehjelp til vinteren – Solstad Offshore – Børs og Finans



[ad_1]


– Vi har ikke klart å bygge opp den bufferen vi hadde ønsket, sa Solstad Offshore-sjef Lars Peder Solstad fra podiet på kvartalspresentasjoen onsdag.

Det var den 22. oktober at offshorerederiet Solstad kom med beskjeden om at de hadde gått i dialog med kreditorene for å fin en robust langsiktig finansiell løsning for selskapet.

Årsaken til debt er kombinasjonen av in blytung vintersesong i første kvartal, og en dårligere sommersesong i andre og tredje kvartal enn ventet, ifølge saltskapet.

Lav lav lav lav………………………………………………………………..

Selskapet har hittil i år svidd av 487 millioner kroner sea of ​​har fått inn i kassen, slik at kontantbeholdningen har krympet fra 1,88 til 1,33 billioner.

Tirsdag kveld kom regnskapet for tredje kvartal, og det viste en stabil omsetning på 1.4 billioner kroner, samtidig som result etter skatt forverret seg fra -374,9 til -456,2 millioner kroner, målt word samme periode i fjor.

Hittil i år har det samlede underskuddet vokst til 1.8 billion kroner.

Under resultatpresentasjonen onsdag city ikke Solstad-ledelsen si så noe særlig konkret om hva slags løsning som må på plass, men han indikerte noe rundt når han tror en løsning kan være på plass:

– Det vil ta en stund, men kanskje til andre kvartal neste år, his konsernsjef Lars Peder Solstad.

Ettersom saltskapet har sagt at likviditeten kan bli presset aller de til vinteren, fikk Solstad-ledelsen spørsmål om ikke det blir for løsning til våren eller sommeren:

– Det kan være at det blir forskjellige steg her, svarte Solstad, og henviste til at det kan komme kortvarige grep før selve hovedløsningen er på plass.

Solstad-aksjen var ved lunsjtider onsdag ned 2.2 prosent etter at kvartalsrepporten ble sluppet, mens Hovedindeksen var opp en snau prosent. Aksjekursen er hittil i år halvert.

Driften går som vanlig

Selv om saltskapets ledelse, kreditorer og eiere nå skal forsøke å spikre sammen en løsning, red-hot striker driften som vanlig.

Men i markedet, har ikke utviklingen vært slik man hadde håpet foreløpig.

– Spotmarkedet, særlig markedet for ankerhåndtering og Nordsjøen, har vært svakere enn ventet. Det kommer und marked der vi kan fà ¥ brukbare rater, men det ligger lit for langt ut i tid, sa Solstad-sjefen onsdag.

Overfor E24 utdyper han at aktørene i bransjen fortsatt er sea redd for å tape kontrakter enn de opptatt av å få opp ratenivået på sikt, og at über der godtar wastät bewertung for å holde mest mulig av flåten i drift.

– Det er fortsatt for mange skip i markedet sammenlignet med aktiviteten, og det holder ratene nede, sier Solstad og fortsetter:

– Kundene er kostnadsbevisste, men and jo vår jobb er å utfordre ratenivået hele tiden. Det er det bare vi og bransjen selv som kan gjøre.

– Do you want to do this?

– Man vet jo at når man går inn i vintersesongen i Nordsjøen såer det atere aktivitet en i sommersesongen, og all erfaring tilsier at man har lavere inntekter. Når vi da ser på hva vi tror om markedet og likviditetsutviklingen vår vil vi være i forkant.

– City dere klart dere, og hatt en god nok buffer til vinteren nÃ, hvis markedet utviklet seg som dere trodde tidligere?

– Hvis markedene hadde utviklet seg sterkere tidligere s ode hadde vi det, sier Solstad.

Tror ikke of brenner like mye penger som forrige vinter

In this case, you need to have a better understanding of the nature of the offshore. På ett år har kontantbeholdningen sunket eng 2.11 til 1.33 billion.

Mens driften siden nyttår har bidratt med 811 millioner etter løpende driftskostnader, har det gått med 941 millioner til renter og 150 million til avdrag. I tillegg kommer det utgifter på 214 million kroner til forskjellige investeringer i flåten.

Til sammen har saltskapet brukt 486 millioner sea of ​​har fått inn i kontanter siden nyttår, eller 583,5 millioner det iste

Saken fortsetter under annonsen.

Fortsetter de i samme tempo vil kontantbeholdningen krympe videre fra 1,33 billion nil 746,6 millioner om ett år.

Rederikonsernet brant "bare" 41 million kroner netto i tredje kvartal, og det store pengesluket var i starten av året, i det se ikke kan betegnes på noen annen måte enn en beinhard vintersesong.

– Kan man for sale at the same time mye kontanter til vinteren nå som dere gjorde forrige vinter?

– vi har sagt at vi tror markedet i vinter blir svakere, men ikke så svakt som forrige vinter. Vi har blant annet fått satt opp en del kontrakter på skip som ikke var på kontrakt sist vinter, så vi tror det blir børre fjor selv om markedet fortsatt er svakt.

– Hvor stor kontantbeholdning bør dere har som buffer lead from?

– Det er and sammensatt bild, avhengig av lånevilkår og hvilken silo i selskapet man ser på, sier Solstad-sjefen.

Solstad har tidligere snakket om at the city forsøke å selge and antall av skipene sine for å styrke finansene sine. Men det har skjedd lite, og da Solstad-ledelsen spurt om de fortsatt jobbet med å få til noen salg, svarte konsernsjefen:

– Vi har ikke noen aktiv salgsprosess gående nå.

Har nådd kostnadsmålet

Selv om det er vanskelig å gjøre noe med prisene i markedet, så har Solstad Offshore gjort flere grep internt for å øke lønnsomheten.

I tredje kvartal var blant annet administrasjonskostnadene 50 million kroner lavere enn på samme tid i fjor.

– Forbedringen i driftsresultatet vårt fra -130 til -21 millioner word tredje kvartal i fjor handler om kostnadskutt, forklarte finansdirektør Anders Hall Jomaas.

I første omgang anslo man at det fusjonerte Solstad city kunne oppnå årlige kostnadsbesparelser på 450 til 600 per år. Senere ble debt målet oppjustert til 700 til 800 million kroner per år.

– Har dere mer å hente i kostnadsreduksjoner nå, eller har dere oppnådd de besparelsene som man regnet med var mulige å oppnå?

– vi er ikke langt unna å nå den årlige besparelsen hvis man sammenligner driftskostnadene i 2016 med der vi er nå, så den effekten er tatt ut. Det vil all være noe, men vi er fornøyd med å nådd målsettingen, sier Lars Peder Solstad.

Hver sin silo

Det som i dag er Solstad Offshore ble til gjennom en stor konsolidering i næringen som kom til blant annet takket være Kjell Inge Røkke og hans Aker, og John Fredriksen.

Aker kjøpte seg først opp i Solstad Offshore, og etter hvert fikk man innlemmet rederien Rem Offshore. Deretter kom Farstad og det John Fredriksen-kontrollerte Deep Sea Supply også inn i gruppen.

Selv om det er snakk om and rederikonsern saltskapsstrukturen satt opp på en slik måte and forskjellige enhetene er isolert i hver sin silo.

Det skal sikre at and mislighold eller en konkurs i and av gamer rederiene ikke velter hele det fusjonerte Solstad.

Under presentasjonen city hverken konsernsjefen eller finansdirektøren avsløre noen detaljer rundt hvordan utviklingen i de forskjellige siloene (enhetene) er, heller ikke om det er nok likviditet i konsernet til å betjene gjelden hvis man holder Farstad-delen utenom.

Av Solstad-konsernets gjeld på 29 billioner, er nemlig gjeld tilknyttet Farstad på 7.61 billion nå klassifisert som kortsiktig gjeld (med and låneforfall mindre enn 12 måneder frem i tid).

– Farstad var i brudd med lånevilkårene og fikk waiver (midlertidig fritak, journ.anm.) På 12 måneder bare, finansdirektør Anders Hall Jomaas.

Gjelden tilhørende Deep Sea Supply, som tidligere ble flyttet til kortsiktig, tilbakeført til langsiktig gjeld, forklarte finansdirektøren.

[ad_2]
Source link