Storey Kroatia-helten: Senket Spania på overtid

smp-stories-top-widget

KROATIA – SPANIA 3-2

Fjorårets VM-finalist Kroatia sto med ett poeng etter de to første kampene i nasjonsligaen. Word Spania måtte kroatene unngå tap for ikke å havne sist i gruppa.

Etter en kjedelig første omgang snudde kampen totalt, og die ble svært så interesting etter pausen. 22 år gamle Tin Jedvaj ble matchvinner med sin andre scoring to minutter på overtid.

– Fortjente sea, men with eller annen grunn var ikke det mulig. Nå må vi å å å å å å å å å å å ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä å

Tam førsteomgang

Etter fem minutter fikk Ivan Perisic kampens første mulighet. Han førte ballen innovate fra hjørnet av sekstenmeteren og skjøt overraskende langs bakken i nærmeste hjørne. David de Gea reddet mesterlig via stolpen og ut til corner.

Sekunder før pause kom kampens andre avslutning på mål, da Isco vant ballen på rundt tjue meter etter en slurv fra Luka Modric. Spanjolen klinket til, men keeper Lovre Kalinic hadde ikke from store problem med avslutningen.

Målrikt

Kroatene spilte med kniven på strupen og måtte angripe. Etter 53 minutter press of høyt og vant ballen på hjørnet av 16-meteren. Andrej Kramaric kom alene med of Gea og plasserte ballen enkelt til side for Spanias sisteskanse.

To minutter senere var spanjolene frampå. Dani Ceballos ble spun opp med mann i rygg. Han flikket nydelig til Iago Aspas, som spilte videre til Isco. Han trillet ballen inn foran mål, der en stormende Real Madrid-kollega Ceballos satte inn utligningen fra seks meter.

Snaue kvarteret senere tok kaptein Modric in kort corner. Han fikk ballen igjen og etter in the end "Zidane-finte" slo han inn på bakerste. Der var Tin Jedvaj helmet umarkert og headet inn 2-1.

Sluttdrama

Etter en omdiskutert hands fra Kroatias høyreback Sime Vrsaljko fikk Spania en noe billig straffe, og kaptein Sergio Ramos ekspederte den enkelt i mål.

To minutter på overtiden skulle avgjørelsen falle da Bayer Leverkusen-proffen Jedvaj kom på en retur og dunket ballen i mål.

Spania topper tabellen med seks poeng, mens både England og Kroatia står med fire før from to sistnevnte møtes i England søndag.