Svenske Rusta trosser vanskelig marked, venter milliard i omsetning i Norge



[ad_1]

For fjerde året på rad har den norske avdelingen av den svenske varehuskjeden Rusta økt omsetningen betraktelig. I en periode preget av konkurser og fallende omsetninger, har Rusta Retail as bare økt og økt.

Ifølge årsresultatet for 2017–2018 fikk selskapet en omsetning på 776,3 millioner kroner. Det er en økning på 207,5 millioner og over 35 prosent fra perioden 2016–2017.

Driftsresultatet endte på 28,1 millioner kroner, opp fra 20,3 millioner forrige avvikende regnskapsår.

Da DN snakket med Kramer i august, håpet han å treffe en omsetning på over en milliard kroner i nærmeste fremtid.

– Jeg har fått bekreftet at vi er godt på vei mot en milliard i omsetning for 2018-2019, og i løpet av første halvår har vi hatt en økning på 31,7 prosent. Så jeg føler meg ganske sikker på at vi når en omsetning på over en milliard i løpet av det inneværende resultatåret, sier norgessjef Erlend Kramer.

Tøft marked

Antallet konkurser i varehandelen har skutt fart i høst. I løpet av det siste året er et hundretall butikker erklært konkurs.

Kjeder som Moods of Norway, Rafens, PM og Enklere Liv er konkurs, og flere selskaper i handelsbransjen sliter med tøff konkurranse og små marginer.

Ifølge Kvarud Analyse har omsetningen for de 60 største kjøpesentrene i Norge falt i halvparten de tre første kvartalene i år. Samlet for sentrene har omsetningen økt med én prosent i perioden, men det er lavere enn i samme periode tidligere år.

For de svenske selskapene derimot, ser tallene lysere ut. Svenskeide aktører som Biltema, Jula, Clas Ohlson og så klart Rusta har stort sett klart seg godt de senere årene. Kramer tror at det er konseptet, og ikke nasjonaliteten som er nøkkelen.

– Jeg vet ikke om det har noe med nasjonalitet å gjøre, men det er klart at vi gikk inn i Norge med et stort apparat i ryggen med mange års erfaring, noe som helt klart har vært en fordel for oss. Vi har endelig fått en stødig og god bekreftelse på at Rusta-konseptet fungerer i Norge.

Sikter på 50 til 60 varehus i Norge

– Nå har vi 26 varehus, den åttende når vi 27 og om to uker når vi 28, ler Kramer.

– Vi fokuserer på et mål om 50 til 60 varehus. Nå åpner vi varehus på Jærhagen og Tromsø. Til neste år åpner vi varehus på Eidsvoll, Mosjøen og Elverum.

Kramer mener at utfordringene selskapet nå står ovenfor, er leie av lokaler. Varehusene trenger minst 2000 kvadratmeter, og skal helst ha gode naboer og stor plass til parkeringsplasser.

– Jeg vet at vi har et stort potensial, og vil fortsette å ekspandere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Olav Thon handler selv på nett, og har ett råd til småbyer i Norge som mister handel

Eiendomsinvestoren åpnet torsdag kjøpesenter i Ålesund.

01:15 Min

Publisert:

[ad_2]
Source link