Wolff Eikrem i storform sendte Molde opp i ryggen på Brann

Start – Molde 1-3

Se scoringene øverst

I et kaldt og ufyselig vær på Sør Arena måtte hjemmefansen se Molde snu kampen og sikre seg tre poeng.

Magnus Wolff Eikrem hadde den fineste scoringen da han flikket inn 2-1 etter 61 minutter. Molde legger nå press på Brann i kampen om seriesølvet. Bergenserne er bare to poeng foran.

Start holder seg over kvalikplassen med to poeng ned til Lillestrøm.

– Molde var langt unna sitt beste i 1.omgang, men i 2.omgang ser vi hvor gode Molde kan være. Da er det klasseforskjell på lagene, og mye av grunnen til det er en meget god Eikrem.
Akinyemi hadde to store sjanser utenom målet for Start, men alt i alt vinner Molde dette veldig fortjent, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Molde har mye bedre målforskjell enn Haugesund nå, og mye skal gå galt om ikke de tar medalje denne sesongen. De har også bedre målforskjell enn Brann og er kun to poeng bak, så nå tror jeg fort Molde tar sølvet bak Rosenborg.

Det har også Molde-trener Solskjær planer om.

– Vi ser oppover på tabellen. Vi er to poeng bak, men har litt bedre målforskjell. Hvis Brann spiller en uavgjort, skal vi være klare og vinne våre kamper. Da kan vi ta den andreplassen vi har lyst på, sa en fornøyd Solskjær til TV
2 etter kampen.

Håland skadet

Etter en jevn start, ble det dramatisk i det 25. minuttet da Molde-keeper Andreas Linde holdt på å rote det skikkelig til.

Linde fikk et tilbakespill, som Adeleke Akinyemi fulgte etter for å legge press på keeperen. Linde holdt hodet kaldt og fikk så vidt avverget situasjonen med en fin Cruyff-vending på femmeteren.

Molde var farlig frempå åtte minutter senere. Erling Braut Håland ble spilt gjennom etter en nydelig langpasning fra Magnus Wolff Eikrem, men avslutningen til spisskometen ble mesterlig avverget av Starts keeper Jonas Deumeland.

Like etterpå tråkket Håland over da han landet etter en duell med startkeeperen. 18-åringen, som har tolv scoringer så langt i sesongen og skal til Red Bull Salzburg 1. januar, klarte ikke å fortsette kampen. Leke James kom inn som
erstatter.

Starts Adeleke Akinyemi jubler etter 1-0 scoringen under eliteseriekampen mellom Start-Molde. Foto: Schrøder, Tor Erik

Akinyemi-scoring

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær fikk en ny nedtur like etter spillerbyttet.

Tobias Christensen fikk vridd seg rundt fra feilvendt posisjon ved dødlinjen og sendte ballen inn i straffefeltet med en lærebokvinkel på 45 grader. I feltet sto rekordkjøpet Akinyemi og skjøt ballen i mål nede ved høyre stolpe.