Политика Online – Вучић: Поносан сам што Србија води своју независну политику



[ad_1]

СМЕДЕРЕВО – Председник Србије Александар Вучић поновио је данас да Србија води независну политику, да грађани одлучују, али да по питању Косова морамо имати реалан, рационалан и одговоран приступ, да гледамо у будућност и да се изборимо да извучемо највише што можемо за себе.

Он је у Смедереву, после обиласка Железаре, рекао да је захвалан српском народу на Косову што је чувао своје огњиште кроз време и своје српско име и презиме.

на питање новинара о томе може ли се Србија супротстављати страним силама, које заступају интересе риштине, он каже:

"Није питање само супростављања неким страним силама. Србија води своју независну политику и на то сам поносам, ниједан амбасадор ме не зове и не говори шта треба да радим, што све није био случај неколико година уназад. Грађани одлучују … "рекао је он

Али, истакао је, није то само питање страних сила.

" Морамо да имамо реалан, рационалан и одговоран приступ, да не водимо рачуна само о дневнополитиучким интересима. Do you have any doubts? Неће … "оценио је председник.

Позвао се на то да често нема разумевање за резултате, односно да нико неће да каже да је добро, на пример, што је после 15 година поново отворен Народни музеј. (Танјуг)

Посета Железари у Смедереву [19659010] СМЕДЕРЕВО – Председник Србије Александар Вучић посетио је данас Железару "ХБИС Груп Србија" у Смедереву, где је обишао погон Топле ваљаонице [19659002] Председнику је домаћин у обиласку био. директор те компаније Сиха Сонг, а са њима су били и амбасадор Кине у Србији Ли Манчанг и градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић.

Железару Смедерево преузела је у јуну 2016. године кинеска ХБИС група и од тада је у фабрику инвестирано 158 милиона евра.

План је де се у наредне две године у нову опрему модернизацију постојеће уложи 150 милиона евра.

"ХБИС Србија" обезбедује 5. 000 радних места и сваке године отвара прилику за запослење 200 младих људи из Смедерева и других делова Србије. [19659002] Овогодишња производња у смедеревској Железари достићи ће историјски рекорд у компанији, а забележен је и велики напредак када је извоз у питању. (Танјуг)

[ad_2]
Source link