Реконструкција дела Опште болнице у Панчеву и Специјалне болнице Ковин



[ad_1]

"На реконструкцији дела панчевачке болнице, у физичком делу, урађено је три четвртине посла и очекујем да до краја октобра све буде завршено како би објекат био стављен у функцију" рекао је председник Мировић након обиласка Интернистичког блока Опште болнице Панчево. [19659002] мировиц, болница, панцево ” title=”Покрајинска влада”/>

Истакавши да је Општа болница у Панчеву у протеклих годину дана добила и савремену медицинску опрему у вредности од преко 40 милиона динара, председник Мировић најавио је да ће локална самоуоправа у Панчеву, у договору са Управом болнице , Издвојити средства за припрему пројектне документације и за реконструкцију других делова болнице, како би у наредним годинама цео објекат био обновљен.

"Циљ Покрајинске владе је да обновимо здравствени систем и реконструишемо све регионалне болнице, клинике и институте у АП Војводини како би грађанима пружили квалитетнију здравствену заштиту, а запосленима што боље услове за рад "нагласио је председник Мировић.

 болница, панцево

Директор Опште болнице Панчево др Слободан Овука рекао је да се у ту болницу није улагало 50 година, те захвалио Покрајинској влади што је препознала њихове потребе и обезбедила значајна средства како би грађани тог дела Баната имали квалитетну и правовремену здравствену заштиту. [19659004] Интернистички блок Опште болнице Панчево, заједно са председником Мировићем, обишао је и покрајински секретар за здравство доц.др Зоран Гојковић.

Мировић обишао обновљени павиљон Специјалне болнице Ковин

Председник Покрајинске владе обишао је реконструисани објекат Специјалне болнице за психијатријске болести "Ковин" и том приликом истакао да је то само почетак вишегодишњег посла на обнови те установе у коју деценијама није улагано.

"Покрајинска влада је 2016. године у овој болници затекла веома лоше стање. Пацијенти и запослени боравили су у условима недостојним човека, али ми смо одлучили да то променимо и ово је први корак ка том циљу "рекао је Мировић и додао да је управа болнице припремила пројектну документацију и за реконструкцију још два павиљона.

 специјална, болница, за, психијатријске, болести, ковин

Покрајинска влада издвојила је 40 милиона динара за реконструкцију једног павиљона, а у наредних неколико недеља када стигне додатна опрема, тај објекат ће бити на располагању пацијентима, саопштено је из Мировићевог абинета.

Мировић је навео да је Специјална болница за психијатријске болести "Ковин" једна од најзначајнијих установа те врсте у Србији, те да ће због тога Покрајинска влада у наредним годинама уложити значајне напоре како би се побољшали услови за боравак пацијената и медицинског особља.

"Нисам задовољан наслеђеним стањем, али јесам трудом запослених како би ствари довели у жељено стање и сигуран сам да ћемо заједно успети у томе" казао је председник Покрајинске владе.

Директорка Специјалне болнице за психијатријске болест и "Ковин" Александра Гавриловић напоменула да је да се за ту установу деценијама нико није интересовао, али да је данас, захваљујући Покрајинској влади, та болница почела да добија стари сјај, а пацијенти услове достојне човека и у складу са европским стандардима, наводи се у саопштењу.

[ad_2]
Source link