НАСА замолила Русе да обаве технички ремонт тоалета у америчком сегменту МСС



[ad_1]

Руска ракетно-космичка корпорација " Енергија " на захтев америчке свемирске агенције НАСА обавила је технички сервис и замену неких елемената тоалета на америчком сегмену Међународне свемирске станице.

Уговор са агенцијом НАСА предвиђао је израду и инсталацију елемената канализационог система и кабине за амерички сегмент МСС, и још неке услуге за МСС.

Успешно су завршени и предати радови који су извођени у девет фаза у оквиру раније уговорених послова, наводи се у годишњем извештају ракетно-космичке корпорације " Енергија " преносе медији.

Како се истиче " Енергија " је добила нове послове у склопу уговора који је на снази већ неколико година, чиме се омогућава " ефикасно коришћење америчког сегмена МСС и станице у целини, као и опративан одговор на непредвиђене ситуације " . На тај начин " обезбеђен је и константан посао за одређене сегменте руске корпорације и мешовита предузећа " .

Како се наглашава, НАСА је 2007. године од Русије наручила космички тоалет у вредности од 19 милиона долара после низа неуспешнх покушаја да направи свој санитарни чвор. На америчком сегменту МКС тоалет није у функцији од 2016. године. [19659008] Свако, па и делимично копирање материјала Russia Beyond без писмене дозволе и линка на оригинални текст објављен на веб-сајту Russia Beyond третира се као грубо кршење закона о ауторским правима Руске Федерације. Russia Beyond и медијски холдинг RT задржавају право реаговања на сличне противправне радње и покретања судског поступка.
        

[ad_2]
Source link