Председник Покрајинске владе о економским и привредним показатељима у Војводини (АУДИО)



[ad_1]

"Успели смо да консолидујемо покрајинске финансије тако што смо смањили јавни дуг али смо уз то реализовали одређене кредите неопходне за најургентније потребе Војводине" каже Мировић и додаје да ће тај новац бити искоришћен за набавку најсавременије медицинске опреме, попут магнетне резонанце и CT уређаја, као све друго што би систем медицинске неге подигло на највиши ниво.

 игор мировиц јпг

Он истиче да је много учињено на пољу помоћи локалним самоуправама у припреми пројеката (финансијска и техничка помоћ) који су усмерени на локални економски развој.

"Уложене су значајне суме новца у готово свим најнеразвијенијим општинама, а финансијски подстицаји су прилагођени тако да буду најиздашнији за мање развијене општине" истиче Мировић и подсећа на формирање Развојне агенције Војводине која директно новцем подстиче домаће и стране предузетнике како би било стимулисано запошљавање.

Он додаје да ће развој већих локалних самоуправа утицати на развитак мањих средина.

"Уколико се развија Суботица, где је незапосленост мања од девет одсто, развијаће с е и Бачка Топола, као и сва суседна места и села "каже Мировић

." Много тога зависи од инфраструктуре, а Покрајинска влада очекује потписивање комерцијалног уговора за иградњу брзе саобраћајнице Нови Сад – Рума, што је веома значајно за Ириг као најнеразвијениију сремску општину "истиче Мировић и додаје да је у припреми пројектна документација за саобраћајницу Нови Сад – Зрењанин – Београд

." Ова два значајна и велика пројекта ће уз пројекат изградње пруге Београд – Суботица променити слику Војводине, а то ће пре свега мотивисати људе да остану у својим срединама јер имају бољу везу са великим градовима "наглашава Мировић.

Када је реч о привредним кретањима, Мировић је истакао да сви економски показатељи имају тренд раста, осим пољопривреде што је последица лоших климатских фактора.

"Када је реч о индустријским потенцијалима Војводине мислим да је запостављена промоција, а у јануару ћемо учествовати на највећем светском сајму у Берлину" истиче Мировић и додаје да ће Покрајинска влада и осам војвођанских градова наступати заједно на домаћим и међународним сај мовима како би представили потенцијале Војводине инвеститорима.

"Војводина може много више јер има потенцијала и сјајне људе, а имаће и нови научно-технолошки парк, нови институт" Biosens "као и мноштво других специјализованих садржаја у свим областима живота што ствара Ону стару слику Војводине као најбољи и најразвијенији део земље ", закључује Мировић.

Емисију "Поводом" можете у целости послушати ОВДЕ

[ad_2]
Source link