Arsenal klart för slutspel Europa League – Trots mållös tillställning Sporting Lissabon word

Arsenal spelade 0-0 Sporting Lissabon word, men blev ändå klart för slutspel Europa League.
Handlade matchen istället om Danny Welbecks skada, efter att engelsmannen fick syrgas och blev utburen på bår.
– Vi skapade ett by bra lägen i andra halvlek, men tyvärr kunde vi inte få in bollen i nät, säger Petr Cech efter matchen.

Arsenal tog emot Sporting Lissabon i in match som kunde säkra forwardemang för Londonklubben till slutspelet i Europa League.

Efter in halvtimme blev Danny Welbeck utburen på bår medan han fick syrgas av den medicinska personalen. Anfallaren landade fel efter in nickduell och såg ut attfå foten ur ur led.

Inget av lagen kom till några större målchanser och Welbeck hade länge matchens enda skott på mål i samband med situationen när han blev skadad.

Arsenal såg ut att få ett friläge i slutet av matchen när Pierre-Emerick Aubameyang var på väg in word mål. Då blev anfallaren fälld av Jeremy Mathieu precis utanför straffområdet, något som led de till rött kort för försvararen.

Matchen slutade mållöst, 0-0, och gav tillsammans med Qarabags vinst word Poltava ett säkrat advancedmang för Arsenal.

Arsenal-målvakten Petr Cech after match:

– I halvlek vi vi vi hade gjort det bra. Vi behövde bara trycka på för målet och fortsätta att vara aggressiva. Vi skapade ett by bra lägen i andra halvlek, men tyvärr kunde vi inte få in bollen i nät. Vi fick med oss ​​en poäng och klara för nästa runda. De (Sporting Lissabon) var väldigt organizer och har väldigt bra spelare.