HIF-FAM 1-2: Matchfakta referat – Helsingborgs IF – Superettan

TRÄNINGSMATCH
Höganäs Sportcenter, fredag ​​20 juli 2018, kl 1600:

HIF-Fremad Amager 1-2 (0-2)
0-1 Lukas Engel (26, assisting Franco Atchu), 0 -2 Lukas Engel (37), 1-2 Mamudo Moro (56, Rasmus Jönsson)
,
HIF (4-2-3-1): Pär Hansson – Anders Randrup (Andreas Landgren, 77), Carl Johansson (Charlie Weberg, 45), Andreas Granqvist, Adam Eriksson – Mohammed Abubakari, Darijan Bojanic (Jakob Voelkerling Persson, 87) – Mamudo Moro (Thierry Zahui, 68), Rasmus Jönsson (Mikael Dahlberg, 60), Max Svensson – Andri Runar Bjarnason (Mattias Almeida, 58).

Ej använda avbytare: Kalle Joelsson (mv ), Casper Seger (mf).

Skadade / ej tillgängliga: Johan Persson (mf, fotskadad), Fredrik Liverstam (b), Jonathan Larsson (b).

Övriga A-lagsspelare utanför matchtruppen: –

FC Helsingør (4-2-3-1): Nicklas Dannevang – Mads Gabel (Ahmed Alswafi, 66), Henry Vatnsdal, Mike Mortensen (Nemanja Cavnic, 74), Thor Lange – Jonas Gemmer , Lucas Ohlander – Franco Atchu (Soslan Lysenko, 70), Markus Bay, Vlad Apostolyk – Lukas Engel

Ej använda avbytare: Mileta Ravojic, Marco Balck, Leandro, Frederik Tansberg, Seb astian John.

Inför matchen:
HIF spelade sin sista träningsmatch inför omstarten av Superettan i ett soligt Lerberget word danska andradivisionslaget Fremad Amager. Andreas Granqvist gjorde sin första match i den röda tröjan på tio år. Jämfört med måndagens 1-match borta Helsingör (förlust efter straffsparksläggning) var pär Hansson, Carl Johansson, Anders Randrup och Andri Runar Bjarnason tillbaka.

Så var matchen: ]

Första halvlek:
HIF in ganska blek första halvlek, men skapade ändå andt antal bra möjligheter i samband med fasta situationer. Redan i den fjärde minuten hade Carl Johansson and farligt avslut efter en hörna, men bollen stoppade av täckande försvarare. Andri Runar Bjarnason fick också in bra chans and samband med hörna, men hans skott gick över. Allra närmast hörnmål var det kanske när Johansson fick sin andra chans i den 24: e minuten, men Amager-målvakten Nicklas Dannevang lyckades på en hand på bollen

Darijan Bojanic, som stod bakom alla hörnorna, var själv nära att göra mål – men hans skruvade frispark från 18 meters häll gick strax över ribban

Istället hette halvlekens enda målskytt Lucas Engel. 19-åringen tog i den 26: e minuten emot en djupledsboll från Franco Atchu, vände bort en håtjagande Andreas Granqvist, och placerade fint in ledningsmålet för Fremad Amager.

Tio minuter senare överraskande han omgivningen med ett rappt skott från dryga 30 meter och 2-0 var ett faktum.

HIF: s passningsspel var statiskt och slarvigt före paus och Amager kom ofta igenom di röes lagdelar väl enkelt

Andra halvlek:
HIF var klart bätter efter paus och fick också utdelning för det ganska kvickt. Ett snabbt anfall som startades av Andreas Granqvist på egen planhalva mynnade ut i samarbete på högerkanten mellan Rasmus Jönsson och Anders Randrup. Den förstnämnde slog in boll i djupled till Mamudo Moro, som gick in i banan från höger, förbi målvakten och slog in reduceringen i tomt mål.

Just Moro var with av banans främsta spelare i andra halvlek, där HIF hade stor kontroll över bollinnehavet och låg på för att få till en kvittering.

Anders Randrup provade med ett högerskott från distans, men bollen gick utanför bortre stolpen. Efter in bollvinst högt upp i banan fick Mikael Dahlberg (som ersatt Rasmus Jönsson med halvtimmen kvar) in songs, men han passade istället bakåt till Max Svensson, som sköt utanför.

Bästa möjligheten tillt 2-2-mål kom i den 83: e minuten då by Charlie Weberg-kross (ersatte Carl Johansson i halvtid) nådde inhoppande högerbacken Andreas Landgren. Denne spelade bollen till Max Svensson, som gick in i banan och sköt ett välplacerat skott word bortre hörnet, som tvingade Dannevang till att sträcka ut och rädda.

Efter matchen:
Matchen slutade 1-2 och HIF föll därmed i genrepet inför superettans omstart nästa vecka. Andra halvlek ger dock mersmak och HIF ska rimligen kunna prestera bättre fotboll när man reser till Jörkoping för match borta mot J-Södra nästa söndag (29 juli).

Det var perfekt fotbollsväder och god stämning bland 500-600 åskådare som tagit sig till Höganäs Sportcenter för att HIF och hemvändande Andreas Granqvist och Rasmus Jönsson denna fredagseftermiddag. Granqvist hördes nästan sea än publiken i Lerberget när han dirigade sina medspelare och visada att han kommer att spetsa det här HIF-laget kraftigt. Jönsson var inte lika övertygande som i måndagens v Helsingör, även om han glimtade till periodvis, särskilt efter paus. Per-Ola Ljung har nu ytterligare nio dagar på sig att få in de hemvändande spelarna, liksom nye Thierry Zahui som gjorde ett OK inhopp, i sitt lagbygge

För Fremad Amager der är nästa motståndare HIF: s förra: FC Helsingör, som man gästar i seriepremiären söndagen den 29 juli.

HIF-FAM 1-2: Referat och matchfakta
Helsingborg
                     Andreas Granqvist gjorde sin första match i den röda tröjan på tio år när HIF föll i träningsmachen word Fremad Amager i Lerberget.
2018-07-20 19:24:19

FCH-HIF 1-1 ( 6-4 efter straffar): Referat och matchfakta
Helsingborg
                     Hemvändande Rasmus Jönsson spelade sina första 45 minuter för HIF på sju år när di röe borta spelade word FC Helsingør i träningsmatch. Efter 1-1 vid full tid vann Helsingør den nyinstiftade Øresundspokalen efter straffsparkar.
2018-07-17 13:46:24

Rasmus Jonsson karriär i korthet
Helsingborg
                     Rasmus Jönsson vänder hem till HIF efter sju år utomlands. Det Här har han gjort hittills i sin fotbollskarriär.
2018-07-13 20:55:11

Rasmus Jonsson kommer hem!
Helsingborg
                     På fredagen presenterades Rasmus Jönsson som ny HIF-spelare. Guldhjälten från 2011 har skrivit på för klubben året ut
2018-07-13 20:37:39

VBG-HIF 3-3: Reference to Spelarbetyg
Helsingborg
                     HIF kom tillbaka från en svag första halvlek och tvåmålsunderläge till 3-3 mot bottenlaget Varberg
2018-06-19 22:11:00

HBK-HIF 2-1: References to Spelarbetyg
Helsingborg
                     HIF föll efter andt avgörande Johan Oremo-mål i den 94: e minuten. Dock dock dock dock dock dock dock dock [[[[[dock [[[[[[[dock [[[[[[[dock [[[[[[[[dock [[[[[[[[dock [[[[[[[[dock [[[[[[[[[[[dock [[[[[[[[[[H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 1965 H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H H
                     HIF vann med 4-1 efter spel i numerärt överläge i en timme. Max Svensson gjorde två mål och Mikael Dahlberg stod för matchens snyggaste med ett skott i krysset.
2018-06-10 19:56:49

GEF-HIF 1-1: Reference to Spelarbetyg
Helsingborg
                     HIF fick med sig in poäng från händelsefattig match i Gävle. I slutminuterna var man ytterst nära ett segermål.