Sofia Wistams tårar i Sofias änglar – över mammans sorg



[ad_1]

Det var hösten 2017 som Maria Ter-Borchs 17-åriga dotter Fanny åkte ut med moppen och inte kom hem igen. Fanny hade tagit livet av sig i skogen.

I måndagens “Sofias änglar” får familjen hjälp, och Fannys systrar får sina rum renoverade – något mamman lovat innan familjetragedin.

I programmet berättar hon om dottern för programledaren Sofia Wistam, och visar bilder på sin dotter.

– Jag blir helt knäckt när jag ser den där bilden, och jag har inte ens träffat henne, säger en märkbart berörd Sofia Wistam, som inte kan hålla tårarna tillbaka.

 

 

Känslorna svallar när Maria Ter-Borch berättar om sin dotters död.

Foto: Kanal 5

”Hon hade hela livet framför sig”

– När man bara hör talas om det känner man “åh, vad onödigt”. Hon hade hela livet framför sig, fortsätter programledaren.

– Jag vet att Fanny mådde jättedåligt, men ändå kan jag tänka “Varför?”. Ett självmord ger så mycket frågor och skuld. Det gör fruktansvärt ont att vara utan henne. Man saknar henne varje andetag. Jag vill bara att hon ska komma tillbaka, jag vill ha tillbaka mitt liv, jag vill inte ha det så här, säger Maria Ter-Borch förtvivlat i Kanal 5-programmet.

Efteråt behöver Sofia Wistam gå ut och samla sig, och gråter när hon försöker berätta hur det känns efter samtalet.

– Det är en sådan koncentrerad smärta där inne, och att träffa Maria som sätter ord på sin saknad efter sitt barn… Det går nästan inte att ta in. Den smärtan som hon måste känna, som hon säger i varje andetag, den måste vara helt fruktansvärd. Jag har gjort Sofias änglar i många år, men det här var superjobbigt, säger Sofia Wistam.

“Sofias änglar” sänds måndagar 20.00 på Kanal 5, och finns på Dplay.

 

Mår du dåligt? Det finns hjälp att få

HJÄLPLINJEN

Hjälplinjen kan ge tillfälligt stöd samt råd om mer långsiktig hjälp. 0771-22 00 60 alla dagar klockan 13 – 22. Du hittar dem även på www.hjalplinjen.se.

1177 Vårdguiden

Vårdguiden kan hjälpa till att ge svar på frågor om psykisk ohälsa. Det går också att läsa tidigare ställda frågor eller skicka in en egen fråga anonymt. Mer information finns på www.1177.se.

MIND, SJÄLVMORDSLINJEN

Självmordslinjen har öppet varje dag mellan klockan 06 och 24. De finns på telefonnummer 90101 men de har även en chatt på https://chat.mind.se/ som har öppet samma tider.

MIND, FÖRÄLDRATELEFONEN

Mind har även en föräldratelefon dit föräldrar till personer som mår dåligt kan vända sig. 020-85 20 00. Mer information finns på www.mind.se

BRIS, BARNENS TELEFON

Du som är under 18 år kan ringa till Bris för att få prata med en kurator. Numret är 116 111. Det är gratis och du får vara anonym.

SPES

Anhöriga till människor som tagit sitt liv kan vända sig till SPES för stöd och hjälp. Numret är 08 – 34 58 73. Mer information finns på www.spes.se.

JOURHAVANDE MEDMÄNNISKA

Jourhavande medmänniska driver en telefonjour som är öppen för alla att ringa. 08-702 16 80. Mer information på www.jourhavande-medmanniska.se.

[ad_2]
Source link