[ad_1]
ANTALYA (AA) – Antalya'da, kalbinin içinde kendi damarları dışında olmaması gereken damarsal bir ağ bulunduğu tespit edilen 64 yaşında hasta, zorlu bir ameliyatla sağlığına kavuşarak literatüre girdi.
Manavgat ilçesinde ikamet eden ve çocukluğundan beri rahatsızlığı bulunan Mustafa Kaymak, farklı hastanelerde tedavi gördü.
Kalp yetmezliği ve damar genişlemesi teşhisi konulan Kaymak'a, şiddetli kanamalar geçirmesi üzerine farklı yöntemler uygulandı. Kalp pili takılmasına karar verilen Kaymak, Antalya'da özel bir hastaneye başvurdu. Burada yapılan anjiyografide, hastanın kalbin içinde kendi damarları dışında olmaması gereken damarsal bir ağ bulunduğu tespit edildi
Kardiyolog Doç. Dr. Doğan Erdoğan, uzman doktor Tunca Pişkin ve kalp cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Gökhan Özerdem, dünyadaki literatürü tarayarak hastaya tedavi uyguladı.
Ekip tarafından, sık sık damar içi şiddetli kanama geçiren hastanın kalbinin yanında oluşan 8 milimetrelik damarsal ağ, anjiografik yöntemle kapatıldı. Sağlığına kavuşan Kaymak'ın, 130 seviyesinde olan kalp Hizi böylece 70-80'lere düşürüldü [19659003] -. "Deprem Oluyor sanıyordum"
Kaymak, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana sürekli Tedavi gördüğünü Ancak hiçbir CEmONC alamadıklarını dile getirdi. Pil taktırmak için geldiği hastanede şifa bulduğunu anlatan Kaymak, "Yatarken deprem oluyor sanıyordum, Nefes darlığı çekiyordum, sırtüstü yatamıyordum, Titremem oluyordu." dedi.
Kaymak, Yıllar sonra ilk kez sırtüstü yatabildiğini, deprem Sandigi kalp atışlarından kurtulduğunu ifade etti.
Uzman doktor Tunca Piskin of anjiyografide hastanın kendi damarlarının dışında doğuştan Başka damarlar olduğunu tespit edince Araştırma yaptıklarını söyledi.
Piskin, Liter dam Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Liter Bun Bun Bun Bun Bun Bun Bun Bun Bun Bun Bun Dev Dev Dev Dev Dev Dev Dev Dev Dev Dev Dev Dev Dev Dev Dev Dev Dev Dev Dev Dev Dev Dev Dev Dev Dev Dev Dev Dev Dev Bu yöntemi kazandırmış olduk. " diye konuştu
Doç. Dr Doğan Erdoğan ise rahatsızlığı basit bir kalp yetersizliği olarak değerlendirildiği için hastanın yıllardır şifa bulamadığını aktardı. Kalpte yumak haline gelen damarı kapatmak için uygun cihazı seçtiklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
"kem k damem dam damem ardem ardek getek getek getek getek Çek Çek Çek Çek Çek Çek Çek Çek Çek Çek Çek Çek durumlarda hasta kalp krizi geçirilebilir Uygun yeri seçtikten sonra ekip olarak cihazı oraya yerleştirdik Bir müddet bekledik, daha sonra damar tamamen kapandı Hastanın 120-130 olan kalp hızı, anında 70-80'lere dşşmeye başladı. "
Doç. Dr. Gökhan Özerdem of ekip olarak farklı bir çalışma yaptıklarına dikkati çekti
[ad_2]
Source link