Каракачанов: ДАНС да изясни кой и защо пуска слухове за самолети с мигранти



[ad_1]

Самолети от нито една държава не са кацали на нито едно българско военно летище . Транспортиране на нелегални мигранти от Европа тайно към България не се осъществява. 1965агерите са пълни на 11%.

Това увери вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов в началото на днешното правителствено заседание. Той поиска ДАНС да разследва подобни слухове.

" Определено срещу България се води една кампания от фалшиви новини . Преди 10 дена се появи в определени сайтове лъжливата информация, че на български военни летища кацат самолети, които превозват нелегални мигранти от Германия и от Европа.
ъпреки, че това е абсолютно невъзможно, поради факта, че без мое разрешение това не може да се случи, проверих в случая – такова нещо няма Извън самолетите на военновъздушните сили на Република България и някои самолети на съюзниците,. които изпълняват участие в учение, каквото е Тракийски орел, каквото тече в Пловдив други самолети не са кацали не само на Безмер, а на нито едно българско военно летище "заяви военният министър.

" Второ – направих проверка през Агенцията за бежанците . Капацитетът на лагерите за емигранти е едва 11% запълняемост, нови хора не са постъпвали, за разлика от 2016 г., когато капацитетът е бил пълен до 103% "каза още той.

" Смятам, че правителството би следвало да вземе отношение . Най-малкото да се разпореди на компетентните органи да проучи кой организира подобна кампания, тъй като това е наказуемо по Наказателния кодекс "констатира Каракачанов.

По думите му се всява смут, опит да се създава напрежение в обществото." Това, според мен, не може да остане безнаказано "каза Каракачанов.

" Това ме принуди още в понеделник да оповестя информацията, която съм събрал в рамките на края на предишната седмица . Въпреки това наблюдаваме, че подобна кампания продължава да се движи. Затова смятам за необходимо ДАНС и другите оторизирани структури и другите служби по сигурността да направят проверка и да изяснят кой пуска и с каква цел подобна фалшива информация и ако се установят виновни да им се потърси отговорност. Това е недопустимо в една правова държава. ", Каза още той

" Последната фалшива новина е, че овцете и козите в Странджа се избиват, за да може там да се настаняват – нелегалните емигранти . Това не може да продължава, защото това е откровено саботаж срещу политиката на правителството и сигурността на държавата "коментира Каракачанов.

[ad_2]
Source link