Ενισχύθηκε η Wall Street – Κέρδη 900 μονάδων για τον Dow Jones το τ…



[ad_1]

Mε κέρδη ξεκίνησε ο Νοέμβριος για τη Wall Street με τους δείκτες να λαμβάνουν ώθηση από τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας. 

Συγκεκριμένα ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 264 μονάδες ή 1,06% στις 25.380,74 μονάδες, ο S&P κινήθηκε ανοδικά κατά 1,07% στις 2.740,88 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κέρδισε 1,75%. 

Ο Τράμπ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter πως είχε μια πολύ καλή συζήτηση με τον Κινέζο πρόεδρο και πως συζήτησαν πάρα πολλά θέματα δίνοντας ιδιαίτερα έμφαση στο εμπόριο. Όπως ο ίδιος ανέφερε θα πραγματοποιηθεί και μια συνάντηση στο περιθώριο της συνόδους της G20 που θα διεξαχθεί στην Αργεντινή στα τέλη Νοεμβρίου. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως επίσης πως οι δύο πρόεδροι είχαν επίσης μια καλή συζήτηση για τη Βόρεια Κορέα. 

Μπορεί σήμερα οι δείκτες να ολοκλήρωσαν σε θετικό έδαφος ωστόσο ο Dow Jones τον περασμένο μήνα έχασε 5,1% σημειώνοντας τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες από τον Ιανουάριο του 2016. Ο S&P, σύμφωνα με αναλυτές, έχασε τον προηγούμενο μήνα $1,91 τρισ.. Ο Οκτώβριος ήταν επίσης ο χειρότερος μήνα για τον S&P από τον Σεπτέμβριο του 2011. O τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχασε επίσης 9,2% καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση από τον Νοέμβριο του 2008.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για νέα επιδόματα ανεργίας υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 2.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 214.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Οκτωβρίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 211.000.

Σε χαμηλό έξι μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός δείκτης ISM στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, φτάνοντας στο 57,7% από 59,8% το Σεπτέμβριο, καθώς οι υπεύθυνοι προμηθειών “θρηνούν” για τις αυξανόμενες τιμές, τους δασμούς, τις ελλείψεις και τη φθίνουσα εξωτερική ζήτηση. Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε ένδειξη άνω των 50 μονάδων δείχνει επέκταση της δραστηριότητας στον κλάδο. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch τοποθετούσαν το δείκτη στο 58,7%.

Αυξήθηκε το γ΄ τρίμηνο η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ αν και ο ρυθμός ανάπτυξης επιβράδυνε από το προηγούμενο τρίμηνο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.Ειδικότερα, η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά 2,2% το γ΄ τρίμηνο μετά από άνοδο 3% το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου.

 



[ad_2]
Source link