Νέα ανταλλαγή “πυρών” στην ΕΡΤ…



[ad_1]

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε στην ΕΡΤ και να δούμε που θα πάει αυτό το… χαβαδάκι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Είναι σαφές μετά τις νέες καταγγελίες του Γιώργου Θαλασσινού (αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ΕΡΤ) ότι η κατάσταση δεν μπορεί να παραμείνει έτσι.

Αν δεν ισχύουν όσα λέει τότε δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του αν όμως ισχύει μάλλον έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι το… πουλόβερ πρέπει επειγόντως να ξηλωθεί πλήρως. Όπως εξελίσσεται η κατάσταση αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την Πέμπτη (1/11) στην οποία -εκτός απροόπτου- αναμένεται να εμφανιστούν οι Χρήστος Λεοντής και Βασίλης Κωστόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ. Πάντως, σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί και όλα να ισχύουν και… φύλλο να μην κουνιέται…

Ο Γ. Θαλασσινός με μια επιστολή του που κοινοποίησε σε όλους τους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης χαρακτηρίζει «ντροπιαστική» τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων Διευθύνσεων Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ. Με άλλη επιστολή ήρθε η απάντηση της ΕΡΤ στην οποία σημειώνεται ότι η άποψη του Βασίλη Κωστόπουλου (διευθύνων σύμβουλος ΕΡΤ) είναι ότι «οι ενέργειες αυτές του κ. Θαλασσινού δεν συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της ΕΡΤ και ιδιαίτερα την ιδιότητά του ως Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου».

Ο Γ. Θαλασσινός κάνει λόγο για ανακρίβειες ή… ψεματάκια που ειπώθηκαν από τον Β. Κωστόπουλο για να αποσπάσει «την ψήφο σας  για να τον ορίσετε προσωρινό ΓΔ Ραδιοφωνίας». Από την ΕΡΤ όμως επισημαίνουν ότι  ο ίδιος «δυστυχώς, όπως και στην προηγούμενη διαβούλευση» προσπάθησε να προσανατολίσει τη διαβούλευση «στην ύπαρξη παραδιοίκησης στην ΕΡΤ και στον “εξοστρακισμό ικανών στελεχών”».

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ αναφέρεται και στη συνάντηση (Σεπτέμβριος 2017) του νεοδιορισμένου τότε ΔΣ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη ο οποίος «με το γνωστό αχαρακτήριστο ύφος,  μου είπε : “Λοιπόν, διώξε αμέσως όλους αυτούς τους …(είπε ονόματα και χαρακτηρισμούς) και βάλε διευθυντή Ραδιοφωνίας τον…”! Φυσικά του έδειξα την πόρτα εξόδου την οποία και δεν άνοιξε ξανά. Ένα χρόνο μετά, ήρθε η ώρα να διορίσει ο Π. Καλφαγιάννης τον εκλεκτό της καρδιάς του στην Ραδιοφωνία της ΕΡΤ, μέσω ενός αδύναμου και χειραγωγούμενου διευθύνοντος και σωρείας παράτυπων ή και παράνομων διαδικασιών. Ο εκλεκτός αυτός δεν έχει ούτε τα μισά τυπικά ή ουσιαστικά προσόντα  έναντι άλλων ανθρώπων της Δημόσιας Ραδιοφωνίας , έχει όμως το βασικό προσόν να είναι πιστός στο “αφεντικό”». Η ΕΡΤ απαντά ότι ο Γ. Θαλασσινός «εφηύρε (άγνωστο από πού) το όνομα του κ. Πάνου Χρυσοστόμου (Διευθυντή Προγράμματος Ραδιοφωνίας), ο οποίος – όπως ισχυρίζεται – ήταν ο “εκλεκτός της καρδιάς” του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, αναφέροντας ψευδώς (και προφανώς χωρίς να συνειδητοποιεί τις συνέπειες εις βάρος του) ότι είχε δώσει διάφορα σημειώματα  στον ΔΣ υπονομεύοντας υποψηφιότητες συναδέλφων του. Το μόνο που παρέδωσε ο κ. Χρυσοστόμου στον Διευθύνοντα Σύμβουλο ήταν υπηρεσιακά έγγραφα, τα οποία αφορούσαν στα τραγούδια που μεταδίδονται από τα μουσικά προγράμματα της Ραδιοφωνίας, προοριζόμενα προφανώς για τον προσδιορισμό της καταβολής των αμοιβών των δημιουργών (πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα)».

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση στη “Διαύγεια” των νέων προϊσταμένων των ραδιοφώνων της ΕΡΤ, με τον Β. Κωστόπουλο να διατηρεί προσωρινά τη θέση του γενικού διευθυντή Ραδιοφωνίας η οποία και θα επανπροκηρυχθεί. Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρώτου Προγράμματος ανέλαβε ο Αλφόνσος Βιτάλης, του Τρίτου ο Πανταζής Τσάρας και των Περιφερειακών Σταθμών ο Μιχάλης Μεσσήνης. Ο Ιωσήφ Βάγγερ ανέλαβε προϊστάμενος του Kosmos FM, ο Πάνος Χρυσοστόμου του Δεύτερου Προγράμματος, ο Τάσος Επιτρόπου της ΕΡΑ Σπορ και η Γιάννα Τριανταφύλλη ανέλαβε τη Φωνή της Ελλάδας.

Ολόκληρη η επιστολή του Γ. Θαλασσινού
 

Η απάντηση της ΕΡΤ

[ad_2]
Source link