Τέταρτη ημέρα απωλειών για τον S&P 500



[ad_1]

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον S&P να συμπληρώνει τέσσερις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει ενός νέου μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Οι εντεινόμενες ανησυχίες για την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ – Κίνας, η πρόσφατη ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας και η αυξημένη αβεβαιότητα στην Eυρωζώνη εν μέσω της κόντρας Ρώμης – Βρυξελλών έχουν εκτινάξει τη μεταβλητότητα τον Οκτώβριο, με τον S&P 500 να κατρακυλά πάνω από 5% από τα ιστορικά υψηλά που σημείωσε στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Η νευρικότητα των επενδυτών αυξάνεται περαιτέρω ενόψει ενός νέου γύρου εταιρικών αποτελεσμάτων τις επόμενες ημέρες. Μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που θα γνωστοποιήσουν μέσα στην εβδομάδα τα οικονομικά τους μεγέθη είναι οι 3M, McDonald’s, Caterpillar, United Technologies, Amazon και Alphabet.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 126,93 μονάδες (-0,50%) διολισθαίνοντας στις 25.317,41 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq πρόσθεσε 19,60 μονάδες (0,26%) κλείνοντας στις 7.468,63 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε κατά 11,90 μονάδες (-0,43%) στις 2.755,88 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 11 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 19 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Intel  κλείνοντας στα 45,01 δολ. με άνοδο 1,01 δολ. ή σε ποσοστό 2,30%. Ακολούθησαν η Nike με κέρδη 0,93% στα 74,90 δολ. και η Cisco Systems στα 45,76 δολ. με άνοδο επίσης 0,93%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση ήταν η DowDuPont (-2,47%), η Goldman Sachs Group (-2,36%) και η American Express (-2,08%).

Ο τίτλος της Hasbro Inc. σημείωσε βουτιά 3,1% καθώς η εταιρεία παιχνιδιών δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη και τα έσοδα του γ΄ τριμήνου. Την ίδια στιγμή ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει περικοπές θέσεων εργασίας.

Από την πλευρά της η Kimberly-Clark κατάφερε να ανακοινώσει κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς. Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της εταιρείας υπηρεσιών ενέργειας Halliburton Co.

Το ράλι των κινεζικών χρηματιστηρίων νωρίτερα σήμερα έδωσε ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία, αμβλύνοντας τις ανησυχίες για τις αντοχές της κινεζικής αγοράς μετά την κατρακύλα της προηγούμενης εβδομάδας που οδήγησε τους δείκτες σε χαμηλά πολλών ετών. Ο δείκτης Shanghai σημείωσε σήμερα άλμα 4,1%, ενώ ο Shenzhen Composite έκλεισε στο +4,9% μετά τις πρόσφατες αισιόδοξες δηλώσεις αξιωματούχων της κινεζικής κυβέρνησης για τις προοπτικές της οικονομία παρά την εμπορική διένεξη με τις ΗΠΑ.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης Εθνικής Δραστηριότητας της Chicago Fed υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στο +0,17 από +0.27 τον Αύγουστο.



[ad_2]
Source link