Το μεγαλύτερο μετεκλογικό ράλι από το 1982 στην Wall Street



[ad_1]

Εντυπωσιακό ράλι σημείωσε η Wall Street, με τους S&P και Dow Jones να καταγράφουν την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από την επομένη των ενδιάμεσων εκλογών του 1982, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ, που είχε σε μεγάλο βαθμό τιμολογηθεί από την αγορά καθότι δεν επιφύλασσε μεγάλες εκπλήξεις, ενώ οδήγησε σε πτώση του δολαρίου και ελαφρά υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων. 

Το αμερικανικό χρηματιστήριο άνοιξε με κέρδη της τάξης του 1% περίπου, αλλά οι δηλώσεις Τραμπ ότι επιθυμεί συνεργασία με τους Δημοκρατικούς απογείωσαν τους δείκτες. 

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε με κέρδη 545 μονάδων ή 2,13%, ο ευρύτερος S&P σημείωσε κέρδη της τάξης των 58 μονάδων ή 2,12% και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε κέρδη της τάξης των 194 μονάδων ή 2,64%. Το σημερινό ράλι είναι το μεγαλύτερο από την επομένη των εκλογών του 1982, όταν ο Dow Jones είχε ενισχυθεί κατά 4,3% και ο S&P είχε σημειώνει κέρδη 3,9%.

Σημειώνεται ότι οι ενδιάμεσες εκλογές δίνουν ξανά στους Δημοκρατικούς τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας, ενισχύοντας και τη δύναμή τους.

Ιστορικά η διαίρεση του Κογκρέσου υπήρξε bullish για τις μετοχές, ενώ οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι φιλικές ως προς το επιχειρείν πολιτικές του Τραμπ θα συνεχιστούν. Άλλοι αναλυτές πάλι, εκτιμούν ότι η διαίρεση αυτή του Κογκρέσου μπορεί να έχει επιπλοκές σε ό,τι αφορά τη νομοθετική ατζέντα του Αμερικανού προέδρου Τραμπ, αλλά για την ώρα οι αγορές εμφανίζονται αισιόδοξες, καθώς οποιαδήποτε άμεση αβεβαιότητα υποχωρεί. 

Επίσης, έχουν υπάρξει σημάδια συμβιβασμού από την πλευρά του Τραμπ, ο οποίος είχε δηλώσει πως θα προσπαθήσει να εργαστεί με την άλλη πλευρά, καθώς αυξάνονταν οι ενδείξεις αυτήν την εβδομάδα ότι οι Δημοκρατικοί θα κέρδιζαν τη Βουλή των Αντιπροσώπων. 

Παράλληλα, οι επενδυτές έστρεψαν το βλέμμα τους στη διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη, αν και η κεντρική τράπεζα δεν αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγή του ύψους των επιτοκίων της.
 



[ad_2]
Source link