Χ.Α.: Βουτιά 7% για τον τραπεζικό δείκτη



[ad_1]

Βαρύ είναι σήμερα το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι τραπεζικές ανησυχίες έχουν έλθει για τα καλά στο προσκήνιο. Αν και αναμενόμενη εξέλιξη, η διαγραφή τριών τραπεζών από τον δείκτη MSCI Standard Greece και ο υποβιβασμός τους στον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης Small Cap πυροδοτεί νέο ανηλεές σφυροκόπημα των μετοχών τους. 

Ο τραπεζικός δείκτης στο Χ.Α. καταγράφει πτώση 7,25%, οδηγώντας και τον Γενικό Δείκτη σε απώλειες της τάξης του 1,8%. Η αναστάτωση που επικρατεί και οι ρευστοποιήσεις ανεβάζουν τον τζίρο πριν ακόμη συμπληρωθεί η πρώτη ώρα της συνεδρίασης κοντά στα 9 εκατ. ευρώ. 

Η Eurobank δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις, με τη μετοχή της να καταγράφει πτώση 13%, ενώ από κοντά και η Εθνική Τράπεζα βλέπει τον τίτλο της στο -12,5%. Απώλειες της τάξης του 5% εμφανίζει και η Τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για τις τρεις τράπεζες, που μεταφέρονται στον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης από την MSCI. Μικρότερες είναι οι πιέσεις  για την Alpha Bank, που μένει στον δείκτη MSCI Standard Greece, με τη μετοχή της να υποχωρεί περίπου 1,5%.

Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική επενδυτική τράπεζα Societe Generale είχε προβλέψει αφαίρεση τριών συστημικών τραπεζών από τον δείκτη MSCI Emerging Markets, διαμηνύοντας πως η εξέλιξη αυτή θα τις έθετε στο επίκεντρο μεγάλων ρευστοποιήσεων. Φυγή κεφαλαίων από τις μετοχές των τραπεζών μετά την εξέλιξη βλέπει και η Goldman Sachs. 

naftemporiki.gr 



[ad_2]
Source link