Krig / KONFLIKTER – Flere drept i bombeangrep da Afghanistans aimspresident sells tilbake fra eksil



[ad_1]




Promotion
med annonselenker

Minst ti ble drept eller såret i and antatt selvmordsangrep i Kabul da Afghanistans aimspresident Abdul Rashid Dostum ankom landet etter 14 måneder i eksil

Dostum er uskadd, ifølge hans talsmann Bashir Ahmad Tayanj. Bomben gikk av da Dostums støttespillere forlot byens flyplass etter å ha tatt imot ham.

– Vi kan bekrefte at ti personer er drept eller såret i en eksplosjon som ble utløst av en selvmordsbomber til fots, sier innenriksdepartementets talsmann Najib Danish om hendelsen.

Danish sierry flere sivile er blant ofrene, bling annet and barn, og medlemmer av sikkerhetsstyrkene er også rammet.

Før Dostum reiste til Tyrkia i may 2017, åpnet det afghanske politiet en etterforskning i forbindelse med anklager om at Dostum sto bak en hendelse hvor en politisk motstander ble torturert og voldtatt.

Deretter skal politikeren, som har sin maktbase north i landet, ha blitt nektet å reise hjem igjen av myndighetene i Afghanistan.

Det har vært knyttet eat spekulasjoner til Dostums hjemreise, som skjer mens det pågår voldelige protestaksjoner i flere provinser i north. Tusenvis with Dostums støttespillere har demonstrert de siste ukene. From har blokkert valgkontore og andre offentlige bygninger og sperret veier med krav om løslatelse

(© NTB)


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

[ad_2]
Source link