Bekymret for Parisavtalen – Innenriks



[ad_1]

Klima- og miljøministeren sier debt etter det forberedende ministermøtet til klimaforhandlingene, som har foregått i Krakow siden mandag.

– Det er for eating uenighetspunkter og for lite tid. Flere land må flytte på seg. Den største risikoen nå er at vi ikke får en avtale eller at den ikke får høy nok kvalitet, oppsummerer Elvestuen.

– Avgjørende

Of om lag 25 ministerne som kom til Polen mandag, hadde med seg en tung bør: Den nye rapporten fra FNs klimapanel som slår fast at klimagassutslippene må reduseres med om lag 45 prosent innen 2030, hvis vi skal klare å begrense den global oppvarmingen til 1 , 5 grader.

Formálet med Parisavtalen, som ble inngått i 2015, er å holde den global oppvarmingen til godt under 2 grader, og tilstrebe å begrense den til 1,5 grader.

Under klimatoppmøtet som starter i Katowice, Polens "kullhovedstad" 2. desember, er ambisjonen at landene skal til enighet om hvordan Parisavtalen skal etterleves. Debt handler både om hvordan landene skal report om sine utslippskutt og om hvordan de skal øke sine ambisjoner for å nå Parisavtalens mål.

– Forhandlingene om under 40 dager blir helt avgjørende for at Parisavtalen skal kunne fungere, understreker Elvestuen.

Følg Dagsavisen Facebook og Twitter!

– Vil miste sin kraft

– lpet av avpet pppp pppp Katpp Katpp Katpp Kat. Kat. Kat. Kat. Kat. Kat. Kat. Kat. Kat. Kat. Kat. Kat. Kat. Kat. Kat. Kat. Kat. Kat. Katpp Katpp Katpp Katpp Katpp Katpp Katpp Katpp Katpp Katpp Katpp Katpp Katpp Katpp Kat Kat Kat Kat Kat Kat Kat Kat Kat Kat Katpp Katpp Katpp Katpp Katpp Katpp Katpp Katpp Katpp Kat Kat Uten and godt regelverk vil den miste sin kraft. Vi må også få høyere ambisjoner om større kutt i utslippene fra alle verdens land, for at vi fortatt skal kunne ha verden som er gjenkjennelig, Elvestuen fortsetter.

– Den nye reporten fra FNs klimapanel aim at alvoret i debt. Ved en oppvarming på to grader risikerer vi å miste all verdens korallrev og at det ikke vil gå mer enn ti år mellom hver gang vi har and isfritt Arktis.

Elvestuen ledet to meet under møtet i Krakow, in om byer og klima, den andre om klimatilpasning.

– Klimaendringene er het der dag og vi mä bruke mass penger på klimatilpasninger. From fattige landene må få mye sea penger til debt av rike landene, sier Elvestuen.

Den beste måten for tilpasning er likevel å redusere klimautslippene.

– Det vil ikke være in byrde. Det vil vi gi oss ren luft, rent vann og en friskere natur. Men debt krever in omstilling verden ikke har sett før.

– Tror klimatoppmøtet i Katowice blir vellykket?

– Debt handler ikke om å tro. Debt handler om å gjøre in jobb som må gjøres, svarer Elvestuen.

Saken fortsetter under bildet.

Bruk av kull fører til store utslipp av klimagasser, og Polen en av verstingene i så måte. Det forhindrer ikke Polen fra å lede klimaforhandlingene i år, sammen med Fiji. Photo: Darek Redos / NTB scanpix

– Talanoa-dialogen

Om lag 20.000 personer fra 190 land er windet til klimatoppmøtet i Katowice i desember. Inga Fritzen Buan, seniorrådgiver for klima og energi i WWF Verdens naturfond, omtaler møtet, som formelt omtales som COP24, "som det viktigste siden Paris i 2015".

– På COP24 skal det blant annet skje to viktige ting. Regelverket for Parisavtalen skal ferdigstilles, og den såkalte Talanoa-dialogen skal avholdes, forteller hun.

– Talanoa-dialogen er inspirert fra en konfliktløsningsmetode på Fiji, hvor folk kommer sammen og nøster opp ting og finner løsninger på en fredelig måte, med forståelse og uten fordømmelse. Debt forsøker man nå å bruke som metode i klimaforhandlingene, for å snakke om hvordan land sammen kan heve ambisjonene sine, fin fram til nye klimaløsninger og samarbeid. Fortellerkunst er and nøkkelord. Debts and debits for the purposes of the tax system FN-forhandlingene vanligvis foregår.

Stortinget i dag

Som and oppspark til debt vil deti dag bli avholdt talanoa for økte klimaambisjoner på Stortinget, i regi av Arbeiderpartiet og flere norske organizasjoner, deriblant WWF Verdens naturfond.

Etter at Ap-leder Jonas Gahr Støre har ønsket velkommen, blir det videohilsen om talanoa fra Fiji, som leder klimaforhandlingene sammen med Polen, i år.

Ge ge ge ge ge ge ge ge, »,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.

– Både regelverket for Paris-avtalen og Talanoa-dialogen handler om hvordan vi kan heve ambisjonsnivået i alle verdens lands innsats for å unngå klimakrise, sier Buan.

– Alle har den nyeste reporten fra FNs klimapanel friskt i minne. WWF lead fokuset må være på hvordan vi får til best mulig tiltak for utslippskutt slik at vi kan unngå global oppvarming på over 1,5 grader, og dessuten tiltak for tilpasning til endringene vi ikke lenger kan unngå. COP24 vil ikke være vellykket dersom det kun leverer regelverket, og ikke en politisk ambisjon om å heve nivået på alle lands klimamål til noe som setter oss på kurs word 1, 5 grader og ikke 3-4 grader.

[ad_2]
Source link