langrenn , SPORT  Dobbelt russisk i Finland

Annonsebilag

Russern Andrej Melnitsjenko og Alexander Bolsjunov sikret russisk dobbeltseier på 15 kilometer fri teknikk i finske Muonio søndag.

Melnitsjenko gikk inn til 28.25,0 på 15-kilometeren. Bolsjunov kom inn 11,1 sekunder bak. Sistnevnte kom pa 2.-plass bak Erik Valnes under fredagens sprint.

Den raske vinnertiden indikerer at løypa neppe var 15 kilometer lang. Deltakelsen i Finland har selvsagt ikke holdt verdenscupnivå samlet sett, men det er uansett liten tvil om at russerne har markert seg sterkt foran den ordentlige sesongstarten senere i november.

Finnen Matti Heikkinen end på 3.-plass. Han var 25.7 sekunder bak seierherren. Denis Spitsov (Russland), Jonas Dobler (Tyskland) and Maxim Vylegzjanin (Russland).

Av of 78 løperne som fullførte søndagens løp, ble Bjørn Thomas Nygaard beste norske på 21.-plass. Han kom 1.51,5 minutter bak vinneren Melnitsjenko i mål.