săpun lichid sau săpun solid?



[ad_1]

 UTIL // This e may bun: săpun lichid sau săpun solid?
sursa: csid.ro

Săpunul, fia că este solid sau lichid, trebuie să fie potrivit pentru tipul nostru de piele şi afecţiunile dermatologice de care suferim. Ba mai mult, trebuie să luăm în computation şi reacţiile pielii anumite substanţe chemice. Pielea sensibilă va avea întotdeauna nevoie of delicate formula, fără perfume şi parabeni, care pot cauza iritaţii.

Pielea grasă cu cu tendinţă de îngrăşare va reacţiona neplăcut the săpun destinat îngrijirii pielii uscate şi invers. Numeroase săpunuri, în special cele obişnuite, din comerţ, indiferent că vorbim de săpunuri solid sau lichide, usucă foarte tare pielea. Aceea, este necesar să ne asigurăm că nu conţin ingrediente agresive şi că sunt hidratante.

Săpun solid sau săpun lichid?

From a lungul timpului to fost evocate o series of ipoteze potrivit cărora este mai igienic şi mai sigur să folosim săpunul lichid, întrucât cel solid ar acumula bacterii. Acetă ipoteză a fost infirmată of multe studii, care au dovedit că potenţialii germeni de pe săpunul solid nu trec de bariera de protecţie a pielii. From this point of view, to the existence of the species, it is possible to obtain a bacterium containing a bacterium that may be present in the past.

"Agenţia Americană a Medicamentului şi Alimentului, FDA (Food and Drug Administration), has decreed acum caţiva ani ca toţi producătorii de săpunuri antibacteriene să demonstreze că aceste produse sunt într-adevăr eficiente şi mai sigure decast cele obişnuite, asta pentru a the puta comercializa în continuare sub această denumire. Aceasta pentru că săpunurile antibacteriene conţin o substanţă numită triclosan, care iniţial a fost folosită doar în spitale şi care, începând cu 1990, este utilizată şi în industria produselor de igenă şi curăţenie.

Actiă nătată nătatístí údajícístí, Fărtítí, návodních a výrobných výrobněních, Fărová, výrobných a výrobných výrobných. Separation of the antibacterial disease favoriza apariţia unor bacterii rezistente the antibiotic şi ar putea disrupta sistemul endocrin ", explained Dr. Ina Andreea Mintaş, medic specialist dermato-venerology.

Săpunul şi afecţiunile pielii

Dacă optăm pentru a săpun nepotrivit tipului de piele şi problemelor dermatologice cu care ne luptăm, putem agrava acele afecţiuni ale pielii sau riscăm să declanşăm unele noi: eczeme, alergii, dishidroză etc.

"Cantitatea de spumă pe care o fac săpunurile is an important indicator al calităţii acestora. Produsele de curăţare care fac multă spumă elimină uleiurile protectoare de la suprafaţa pielii, iar în general solid sanità, be cele obişnuite, din comerţ, usucă pielea într-o măsură mai mare decât cele lichide.

A frontage to the solid state of the art may be consumed in the name of cel lichid, aşadar, este o variantă mai puţin costisitoare. Dacă folosiţi un săpun solid, este bine să optaţi pentru a produs destinat pielii sensibile şi să folosiţi o loţiune hidratantă după spălare ", may spune Dr. Ina Andreea Mintaş, medical specialist dermato-venerology.

O altă calitate a un produ bun de curăţare este pelicula pe care o lasă pe piele după spălare. "Acesta este, de fapt, a subterranean stratum, alunecos, care menţine umiditatea în interiorul pielii, dar nu trebuie să fie extrem de uleios. Este bine să evitaţi săpunurile care nu lasă acest film pe suprafaţa pielii, iar asta din cauza efectului puternic de deshidratare ", adaugă specialistul.

Săpunul spumă, o soluţie?

Ar trebui să trimată the medicul dermatolog orice reacţie a pielii the produs de curăţare nou (şi nu numai): uscarea excesivă, înroşirea, apariţia unor alergii, descumarea pielii, fisurile apărute nivelul pielii etc.

"Săpunul lichid poate fi o opţiune mai populară decât săpunul solid, pentru că este mai uşor de utilizat. Ultima perioadă, săpunurile sub formă de spumă in the căpătat popularitate, alături de cele lichide, acestea fiind asemănătoare, beforeajul fiind prezentat de diminuarea deshidratării of nivelul pielii persoanele cu a grad mai crescut de sensibilitate.

Unele persoane preferă săpunul solid în defavoarea that lichid, însă alegerea tipului de produs este foarte importantă. Is primul rând, este esenţial ca săpunul să aibă a neutru pH. Săpunul solid, de regulă, an alkaline pH may be ridicat decât pH-ul natural al pielii, în timp ce săpunul lichid poate avea mai degrabă a pH neutru (în funcţie şi compoziţia chimică acestuia) '', may spune dermatologul Ina Andreea Mintas.

Tratamentele pentru acnee, ineficient of cauza detergenţilor din săpunuri

Pielea cu acnee sau sensabilă trebuie să fie protejată de detergenţii din săpunuri. Astfel nu va fi lezată bariera naturală de protecţie de la nivelul superficial al ţesutului cutanat. "Mai mult decât atat, anumite tratamente pentru acnee pot becoming ineficiente din cauza detergenţilor din anumite săpunuri solid. Gelurile de curăţare specifice tenului acneic sunt recomandate acestui tip of pacienţi, împreună cu produsele dermatocosmetice alese de către medicul dermatolog ", susţine Dr. Ina Andreea Mintaş.

Săpunul şi bacteriile

Bacteriile sunt prezente în mod natural la suprafaţa pielii şi firului de păr, aşadar este posibil să se regăsească şi pe săpun. "Atâta timp cât bacteriile sunt ţinute sub control şi nu s'nmulţesc necontrolat, nu trebuie să ne facem griji. In addition, there is evidence of the bacteriology of the snow-capped tree. Important este să nu dăm bacteriilor şansa să se înmulţească necontrolat, să ne menţinem sănătatea imunitară ", precizează specialistul.

Of this treble să ţinem cont atunci alegem cnd a săpun:

At this point, the produse of curating a pielii, is necesar să ţinem cont ceutva criterii:

să conţină ingrediente blânde (May als să nă conţină leşie, conţinut crescut de perfume, parabeni, substance chimice corozive)

folosite cu apă călduţă, niciodată prea fierbinte;

să nu the utilizăm în cantităţi husband şi să nu the reaplicăm excesiv;

In the case of production, it is necessary for the production of meat to be used in the production of meat and vinegar;

să consultăm medicul dermatolog pentru a obţine recomandări useful în alegerea produsului de curăţare a pielii.

Sursa: csid.ro

[ad_2]
Source link