Home / Videos / Joni revealed Jokowi's timeline on mast climbing, but he did not participate in the ceremony

Joni revealed Jokowi's timeline on mast climbing, but he did not participate in the ceremony




TRIBUN-VIDEO.COM – The figure of Yohanes Ande Kala or Joni suddenly becomes public.

Joni amazed a lot of people after the video climbed onto the flagpole so that the red and white flag could turn on social media.

The video was uploaded by the Facebook account Ika Silalahi, Friday (17/08/2018).

The incident occurred during the flag-raising ceremony on the occasion of the 73rd anniversary of the Republic of Indonesia at the regency of Belu, on the border between the RI and the Timor Lesta.

The incident began when the flag was released and stuck at the end of the mast.

This makes the red and white flag unable to fly.

Joni then climbed onto the mast and descended with a rope stuck in the top until the red and white flag could fly.

Launch of Kompas.com, Monday 20/08/2018, today, Joni met with President Joko Widodo at the State Palace.

Joni was present on the agenda of President Jokowi's rally with national examples, the army of flaglifters (paskibraka) and the national bahana gita.

Joni was sitting at a table with Tarissa Maharani, a paskibraka member charged with carrying a tray at a flag raising ceremony in Jakarta.

At the table also seated two national examples.

When the hadith of the state palace, Joni wore a white and blue uniform combined with typical NTT fabrics.

President Jokowi and Vice President Jusuf Kalla sat at the same table as Joni.

Joni seemed happy to meet and shake hands with President and Vice President Jusuf Kalla.

Based on the video of Jokowi's conversation with Joni uploaded by Kompas.com Reporter on Location, Jokowi admitted that he was worried and anxious about seeing Joni's action.

When Jokowi asked, Joni explained that at first he did not attend the ceremony because he had a stomach ache.

Joni was lying in the School Health Unit (UKS).

He knew that the flag rope was stuck at the end of the pole when the Deputy Regent asked who could climb the mast.

It is at this moment that Joni is rushed to run and climb on the flagpole.

"Open the shoes immediately, get on the pole," said Joni.

He also said that he had stopped in the middle of the pole because he was tired.

After arriving over Joni, he bit the flag and slipped

Check out the full video above! (Tribun-Video.com/Vika Widiastuti)

This article was published on Kompas.com with the title "John the Flagstaff climber meets President Jokowi at the Palace",


source

47 comments

  1. Bersama pak jokowi mari membangun desa

  2. Sang pahlawan, penyelamat Sang Saka Merah Putih #jonipahlawan?

  3. Sebenernya nya bnyk org" hebat di pelosok negri . . 🙂

  4. Entah kenapa gua terharu liat joni? hebat joni!!

  5. mulia sekali hati anak itu. Tuhan berkati. bagus sekali pak Jokowi atas hadiah yg diberikan (y). tapi alangkah baiknya tolong pak Jokowi lihat para veteran perang yang mengorbankan nyawa mereka untuk kemerdekaan namun sekarang terlantar di jalanan, kadang kala makan makanan yang tidak layak :') mereka juga perlu uluran tangan anda pak Joko, tolong. sudah dari kecil saya punya tekad untuk membantu mereka tapi apa daya saya tak punya uang pak 🙂 Puji Tuhan setelah selesai kuliah dan dapat pekerjaan bagus, paling tidak saya buat panti untuk para veteran 🙂

    -dari suara hati rakyat

  6. Salut ama kmu dek….lg sakit tp berani naek tiang setinggi itu hanya demi Merah Putih berkibar… semangat terus dek Joni…kita bangga dengan anda..

  7. Seneng banget liat video ini. Terima kasih atas semua kerja kerasmu Pak Jokowi. Semoga periode depan bapak bisa istirahat tenang di rumah tanpa disuruh2 banteng lagi. Saya bangga dan segan dengan Presidenku saat ini, Joko Widodo ❤❤

  8. Kalau ingin punya rumah, panjat aja tiang bendera… mudah banget kan?

  9. Yang dislike 2rban lebih kenapa ya?

  10. Anak Hebat Indonesia ????
    Benar2 salut dan bangga sekali demganmu dek. Semoga Joni sukses di masa yang akan datang ???

  11. acara negara udah kaya acara talk show, undang yg lagi happening yang penting rating.

  12. pemerintah yg lebay …. temen gw dulu manjat cuma di kasih 15rb. ini di undang presiden.

  13. Adi Joni memang pantas untuk semua penghargaan,
    Dan terpancar dari wajah jiwa kepemimpinan yang luarabiasa , murah senyum ! Adi Joni pertahankanlah semua itu murah senyum, karna senyum adalah ibadah!!!!

  14. Adik joni, kami bangga padamu…

  15. Subscribe saya akan ada give away

  16. Bocah latian nyanyi ada suara petir ngakak :v
    Tonton
    https://youtu.be/LjKPq4_tjOw

  17. God job joni.!! And Pak jokowi save luis milla.

  18. Keren joni .. Bangga bngt pasti org tuanya

  19. Salut buat pak Jokowi akhirnya turun bertindak menangani joni

  20. fans tu gini fans ko bowo laki letoy menang gaya

  21. Menghasilkan uang bermodal aplikasi dan posting video??? https://youtu.be/qKjEGOCx4oc

  22. ga kebayang kalo gw yg dapet :")

  23. mampir ke chanel saya, subscribe nanti di sub back

  24. Suri tauladan bagi kita semua untuk cinta pada indonesia kita ?