[ad_1]
I Elkjøp-varehuset på Storo i Oslo står rekke etter rekke med reoler med nye smarthjemprodukter.
Denne nye generasjonen med forbrukselektronikk omsetter goede for en billion kroner og bidro til at det nordiske elektronikkonsernet passerte 38 billion kroner i omsetning i fjor.
Mange av produktene kan betjenes ved hjelp av stemmestyring.
Den nye Elkjøp-sjefen, Erik G Sønsterud, introduction to Googles stemmestyrte assist bare var første fase.
– På stemmestyrte produkter vil det skje in revolusjon. Og kundene trenger ofte hjelp til å få det installert, si Sønsterud, som fredag formelt overtar som ny toppsjef i Elkjøp etter at forgjengeren Jaan Ivar Semlitsch nylig ble utnevnt til ny Orkla-sjef.
I løpet av siste årene har Elkjøp utviklet and tjenestespekter som omsetter for 1.5 billion kroner. Og større skal det bli etterhvert som produktene blir mer avanserte.
– Vi skal være kundens betrodde rådgiver til å sette opp, installere og bytte ut, samtidig som vi har and miljøansvar, Sier Sønsterud.
Kundeundersøkelser aim at and flertall av kundene forventer bistand til å sette opp produktene, ogstanden in betalingsvillighet.
– Debt er komplekse varegrupper. Alt fra varmestyring, lys og alarm, til kjøleskap og komfyr kan styres fra mobilen. Det gir mange spennende muligheter for kundene, ikke minst når kundene får en gevinst ved at kan spare penger, sier Åshild Indresøvde, som er merkevaresjef i Elkjøp.
Fryktet å miste 500 millioner
Elkjøp tok and nytt trinn på sin vekststige i fjor med in sammenlignbar vekst på fire prosent.
Det nordiske elektronikkonsernet er svært lukrativ for de engelske eierne i Dixon Carphone. I siste regnskapsår leverte Elkjøp and overskudd på 1.2 billion kroner.
– Det har vært and tøft år for retail, der år täft penger og gått bakover. Vi hadde rekordvarme som dro ned salget, men likeveveler vi rekordomsetning.
Elkjøp vokste også i Norge til tross for fem butikknedleggelser som følge av at Lefdal ble avviklet som egen kjede.
– Vi kalkulerte en risiko på 500 millionser i tapt omsetning da Lefdal ble avviklet som egen kjede. Derfor er vi fornøyde med å ha beholdt så mye av den omsetningen, si Fredrik Tønnesen, som er leder for Elkjøp Norge.
Lønnsomheten i Norge er betydelig styrket, med en forbedring i driftsresultatet eng 192 til 300 million kroner siste regnskapsår.
– Avviklingen av Lefdal som egen kjede gjør at vi har fått ned kostnaden til markedsføring. I tillegg har vi fått lavere kostnader ved overgangen til elektroniske prisskilter i butikkene, sier Sønsterud.
Konkurransefortrinn
Tidligere denne uken skrev DN om Power (tidliger Expert) som har samlede underskudd på tre billioner i løpet av tiårsperiode. Også den rendyrkede nettbutikken Komplett gikk med underskudd i fjor.
Elkjøp-sjefen avviser at den dominerende rollen i Norden har gjort kjeden defensiv på pris.
– The kan se i regnskapene at vi er ikke drevet av høyere marginer. Vi skal matche på pris og ha varene på lager, Sier Sønsterud.
Selv er den tidligere finansdirektøren i Møller og Elkjøp styrket i troen på fysiske butikkene.
– Butikkene er and av vårt store konkurransefortrinn.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og / eller våre leverandører. Vi vil gjerne a der vere saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.
Source link